Jump to content

Cisco c3550 + arp poll не заводится...

Суть следующая - есть лупбек, к нему прицеплены 4 влана как аннамберед интерфейсы.

Суть проблемы в том, что арп полл просто не учит маки\арпы.

Конфигурация лупбека и вланов

interface Loopback0
ip address 192.168.0.1 255.255.254.0

interface Vlan20
ip unnumbered Loopback0 poll
ip helper-address 10.0.0.1
no ip redirects
no ip unreachables
no ip proxy-arp
!
interface Vlan30
ip unnumbered Loopback0 poll
ip helper-address 10.0.0.1
no ip redirects
no ip unreachables
no ip proxy-arp
!
interface Vlan31
ip unnumbered Loopback0 poll
ip helper-address 10.0.0.1
no ip redirects
no ip unreachables
no ip proxy-arp
!
interface Vlan33
ip unnumbered Loopback0 poll
ip helper-address 10.0.0.1
no ip redirects
no ip unreachables
no ip proxy-arp

 

 

Вывод sh ip arp poll

#sh ip arp poll
Number of IP addresses processed for polling: 0
Number of IP addresses in queue for polling: 0 (high water mark: 0, max: 1000)
Number of requests dropped:
 Queue was full: 0
 Request was throttled by incomplete ARP: 0
 Duplicate request was found in queue: 0

 

 

да и вообще как-то тяжко с арпами у свича.

прошивка - c3550-ipservicesk9-mz.122-46.SE.bin

Подскажите что не так?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.